Представники Управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП в Дніпропетровській області, які проходять підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, зустрілися з курсантами 1–3 курсів факультету № 4 (кіберполіції) університету.

Під час зустрічі з курсантами начальник відділу дактилоскопічного обліку управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП в Дніпропетровській області підполковник поліції Олег Арбеков розповів курсантам про структуру та завдання підрозділів інформаційно-аналітичної підтримки Національної поліції України, навів перелік інформаційних підсистем, що використовуються для забезпечення оперативно-службової діяльності поліції, та які відомості містяться в цих підсистемах. Окремо Олег Борисович розповів про стан впровадження інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України».

Практичні працівники також наголосили на необхідності дотримання вимог законодавства України щодо захисту інформації, у тому числі щодо забезпечення захисту персональних даних під час користування інформаційними банками даних, та неприпустимості неправомірного використання працівниками поліції наявного в них доступу до інформації з обмеженим доступом. Були наведені негативні приклади таких правопорушень, виявлених за останні роки.

Представники поліції Дніпропетровщини відповідали на запитання щодо інформаційних технологій, що використовуються в діяльності поліції області, яку вони представляють, а також зазначили, якими знаннями та вміннями повинен володіти випускник вишу, щоб працювати в підрозділах інформаційно-аналітичної підтримки.

ВЗГ ХНУВС