Незалежний експерт в галузі інформаційної безпеки Володимир Безмалий провів для курсантів 1 та 2 курсу факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ лекцію на тему «Мобільність та приватність».

Володимир Безмалий є сертифікованим тренером та консультантом «Kaspersky Lab», автором серії книг «Цифрова гігієна» та має понад 800 публікацій як у вітчизняних, так і закордонних профільних виданнях. Він виступає з лекціями не тільки в Україні, але й у Білорусі, Казахстані, один з восьми людей у світі має статус «Microsoft Security Trusted Advisor», який щороку підтверджує.

Під час лекції доповідач розглянув питання щодо переліку загроз, що виникають під час застосування смартфонів, а також які дані збирають смартфони, що працюють на базі операційних систем iOS, Android, які дані передаються зі смартфонів та зберігаються такими міжнародними компаніями як Google, Microsoft, Apple та Facebook тощо.

Лекція викликала велику зацікавленість у курсантів, адже отримані ними знання можуть бути використані для забезпечення їх особистої приватності та членів їх родин, а також у майбутній службовій діяльності під час огляду мобільних пристроїв при розслідуванні злочинів.

ВЗГ ХНУВС