Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ провів профорієнтаційний виїзний захід у м. Краматорськ Донецької області. Учні випускних класів, їх батьки, вчителі прийшли до Міського палацу культури, щоб більше дізнатися про навчальний заклад та поспілкуватися з його представниками.

У фойє Міського палацу культури представники університету розмістили стенди навчальних підрозділів вишу, спілкувалися з жителями міста, розповідали про заклад освіти, відповідали на численні запитання та запрошували юнаків і дівчат на навчання. Працівники та курсанти університету знайомили молодь зі спеціальностями, за якими готують фахівців для всіх підрозділів Національної поліції. Для того, щоб стати курсантом чи студентом університету необхідно не лише добре вчитися, займатися спортом, але й бути різносторонньою особистістю, патріотом своєї держави. Для цього в університеті створена чудова матеріальна база, численні наукові, спортивні гуртки, гуртки художньої самодіяльності, які дозволяють кожній молодій людині отримати чудову освіту та реалізувати себе у житті. На площі перед Палацом культури виступив курсантський підрозділ барабанщиць університету.

Поспілкуватися з керівництвом університету, представниками ГУНП в Донецькій області та переглянути концерт, який підготували учасники художньої самодіяльності вишу, у глядацькому залі палацу зібралося більше тисячі мешканців Краматорська.

До присутніх звернувся начальник Управління кадрового забезпечення ГУНП в Донецькій області полковник поліції Олексій Шевченко. Він зазначив, що професія поліцейського є однією з найбільш актуальних, адже правоохоронці покликані захищати громадян, їх життя, власність, свободу. Олексій Юрійович наголосив, що серед тих, хто сьогодні працює у підрозділах ГУНП в Донецькій області, багато випускників університету, які сумлінно несуть службу, а також зазначив, що саме від небайдужих людей, патріотів держави залежить доля нашої країни.

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ полковник поліції  Дмитро Швець підкреслив, що саме в дусі патріотизму та кращих національних традицій навчають і виховують молодь в університеті. Дмитро Володимирович розповів, що університет постійно удосконалює навчальний процес, впроваджує новітні технології, відкриває нові спеціальності для підготовки поліцейських, а навчально-матеріальна база вишу є однією з кращих не лише серед закладів вищої освіти МВС України. Це – сучасні аудиторії, лекційні зали, навчально-тренувальні полігони, спортивна база, сучасні умови проживання у гуртожитках тощо. «Ми співпрацюємо з територіальними відділами Національної поліції усіх областей України. Чекаємо на сильну, вольову й талановиту молодь, яка хоче реалізуватися у житті, служити на благо Українського народу, захищати закон і порядок», – наголосив ректор.

За сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий внесок у зміцнення правопорядку, протидію незаконним збройним формуванням, утвердження позитивного іміджу Національної поліції України та плідну співпрацю ГУНП в Донецькій області з Харківським національним університетом внутрішніх справ Подякою Вченої ради ХНУВС нагороджено  начальника відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого відділу Краматорського відділу поліції ГУНП в Донецькій області майора поліції Володимира Штагера; слідчого відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого відділу Бахмутського відділу поліції ГУНП в Донецькій області старшого лейтенанта поліції Владислава Гогенка; слідчого відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи слідчого відділу Слов’янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області лейтенанта поліції Таїсію Помирча.

Для мешканців Краматорська колективи художньої самодіяльності університету та ансамбль барабанщиць підготували творчі подарунки. Мешканці міста зустрічали представників художніх колективів вишу гучними оплесками та підтримували їх.

ВЗГ ХНУВС