Здійснено моніторинг діяльності Юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ, в якому взяли участь представники Асоціації юридичних клінік України, ОБСЄ та Міністерства юстиції України.

Проведення моніторингу супроводжувалось низкою заходів, під час яких учасники моніторингової групи ознайомилися з результатами роботи та особливостями організації діяльності Юридичної клініки ХНУВС. У межах моніторингу в Харківському прес-клубі відбулася прес-конференція, присвячена ролі юридичних клінік у реформі вищої юридичної освіти в України, в якій взяли участь учасники моніторингової групи. Координатор Юридичної клініки ХНУВС доцент кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Елла Вакулович під час прес-конференції розповіла про особливості діяльності Юридичної клініки та форми надання правової допомоги й наголосила на її відкритості до співпраці з громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування міста Харкова та Харківської області.

У готовності студентів і курсантів надавати правову допомогу учасники моніторингової групи переконалися під час проведення прийому громадян консультантами Юридичної клініки та ознайомилися зі зразками письмових консультацій та процесуальних документів, які готуються консультантами під наглядом координатора. Гості зазначили, що під час прийому консультанти вели себе впевнено та розуміли свої завдання, що свідчить про належний рівень їх підготовки.

Також консультантами Юридичної клініки був проведений правопросвітній захід для учнів харківських ліцеїв, на який були запрошені учасники моніторингової групи. Тематика зустрічі була пов’язана з питаннями щодо прав неповнолітніх, природи вуличних конфліктів та самозахисту. Змістовна лекція про статус неповнолітніх була продовжена цікавою вікториною та майстер-класом з питань засобів самозахисту. Захід пройшов у дружній атмосфері та сприяв обміну інформацією.

На завершення учасники моніторингу надали практичні рекомендації та поради щодо вдосконалення роботи клініки й засвідчили свої позитивні враження щодо діяльності Юридичної клініки ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС