Бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ отримала нові видання навчальної літератури, які підготовлені науковцями університету за редакцією академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора Олександра Бандурки. Серед таких – підручник «Історія держави і права України» та навчальний посібник  «Історія держави та права (1991–2019 рр.)».

Історія держави і права України як дисципліна посідає важливе місце в системі підготовки юристів і фахівців правоохоронної діяльності, яким необхідно знати основні умови державної діяльності, процеси державного будівництва, які мали місце в минулому на територіях українських земель.

Особливо актуальним для підготовки спеціалістів в сфері правознавства є знання історії держави і права сучасної Української держави. Історія держави і права України, як незалежної держави, вивчає процеси державного будівництва, які відбуваються сьогодні, і в яких майбутнім юристам і правоохоронцям доведеться брати безпосередню участь як громадянам, які користуються правами та свободами, гарантованими українською державою через вибори й референдуми; як державним службовцям і посадовим особам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, які будуть реалізовувати державну політику в сфері охорони прав і свобод людини, державних і суспільних інтересів, забезпечення національної безпеки України.

Бібліотека університету запрошує ознайомитися з новими виданнями.

ВЗГ ХНУВС