Профспілкова організація, створена у Харківському національному університеті  внутрішніх справ, активно діє, надаючи допомогу тим, хто її найбільше потребує. Навіть в умовах карантину комітет профспілки не припиняв своєї діяльності, в режимі онлайн відбувалися засідання комітету, розглядалися актуальні питання. На сьогоднішній день профспілкова організація вишу налічує 3457 осіб і кількість її членів постійно зростає. Зроблено чимало. Лише у поточному році відшкодування за різними напрямами отримали 103 члени профспілки: народження дитини, лікування у зв’язку з хворобою, лікування у зв’язку з хворобою близького родича члена профспілки, поховання близьких родичів та членів профспілки, санаторно-курортне лікування, матеріальна допомога у тому числі й курсантам.

Суттєву допомогу було надано профспілковою організацією вишу працівникам університету в тому числі й Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу у зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19. Придбано було безконтактні термометри, маски-щитки, захисні комбінезони та маски.

Серед пріоритетних напрямів роботи профспілки – сприяння реалізації запобіжних заходів в університеті щодо COVID-19, надання допомоги на лікування у зв’язку з тяжкими хворобами та проведенням тяжких операцій, реабілітацією, при народженні дітей тощо. Багато уваги приділяється організації дозвілля та відпочинку працівників університету та членів їх сімей.

Валерій Московець,

голова профспілки ХНУВС