12 вересня країна відзначає День фізичної культури та спорту. Для працівників правоохоронних органів фізична культура – це невід’ємна складова професійної діяльності. Поліцейський повинен бути сильним, витривалим, загартованим. Виявити ці якості та продемонструвати рівень власної фізичної підготовленості мають курсанти табірного збору. Сьогодні вони беруть участь у спортивних змаганнях, виборюють не лише перемогу факультетської команди, яку представляють, але й демонструють власні результати. Кращі з кращих увійдуть до збірної команди університету, щоб згодом брати участь у змаганнях різного рівня, захищаючи честь поліцейського вишу.
Спортивний захід відкрив ректор університету Дмитро Швець. Він зазначив, що спорт відіграє важливу роль у житті людини – загартовує її характер, виховує моральні та вольові якості, популяризує здоровий спосіб життя. Дмитро Володимирович побажав курсантам продемонструвати гарні результати й перемогти.
У змаганнях беруть участь курсанти 1–4 факультетів. Юнаки та дівчата змагаються у підтягуванні на високій перекладині, легкій атлетиці, ривку гирі й перетягуванні канату. Кращою буде визнано команду, учасники якої здобудуть найбільшу кількість перемог. Найсильніших буде визначено й в особистому заліку.