У харківському парку ім. Горького  відбулося закриття літнього сезону по Street Workout, шанувальники якого є і серед курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ.

У перекладі з англійської Street Workout означає «вуличне тренування». Це  різновид фізкультурних занять, при яких усі вправи виконуються переважно на вуличних конструкціях, таких як турнік, бруси, горизонтальні і вертикальні сходи, укопані колеса, лавки та ін., або без них, використовуючи вагу свого тіла. Street Workout ще називають «вуличним фітнесом», та частіше просто «воркаутом». Він «прийшов» до нас на початку 2000-х років з Америки як альтернатива шкідливим звичкам молоді – алкоголю, сигаретам, наркотикам, і з кожним роком, у тому числі й у Харкові, набуває все більшої кількості прихильників.

Закриття літнього сезону у парку ім. Горького відбувалося за сприянням Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради. Для всіх глядачів і учасників було створено спортивну, здорову, мотивуючу атмосферу. Університет представили курсанти Едгар Погосян і Єгор Романенко, які продемонстрували особисті досягнення у «воркауті».

 

ВЗГ ХНУВС