Захід був організований Бюро Спеціального представника та Координатора по боротьбі з торгівлею людьми та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (ОБСЄ/ БДІПЛ).

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся Спеціальний представник і Координатор ОБСЄ по боротьбі з торгівлею людьми Валиант Річі. Він наголосив на актуальності питань, пов’язаних із торгівлею жінками та дівчатами, як формою ґендерного насильства. Основними спікерами виступили Посол Швеції з особливих доручень по боротьбі з торгівлею людьми Пер-Андерс Сунессон; виконавчий директор, Коаліція проти торгівлі жінками (CATW) Таїна Бьен-Ейме; засновник і генеральний директор Footprint to freedom і постраждала від торгівлі людьми Малаіка Оринго; засновник і генеральний директор Youth Against Slavery Movement Рача Хаффар. Модератором заходу стала радник з питань протидії торгівлі людьми ОБСЄ/ БДІПЛ Тетяна Котляренко.

Під час заходу спікери наголосили на проблемі торгівлі жінками та дівчатами, як формі ґендерного насильства, розкрили передумови виникнення цієї проблеми, окреслили тенденції торгівлі людьми під час пандемії COVID-19, підняли питання сексуальної експлуатації, як основного чинника торгівлі жінками та дівчатами, підкреслили важливість обізнаності молоді щодо цієї проблеми, способах і методах, якими держава чи громадські організації можуть впливати на її рішення.

В обговоренні взяли участь представники Харківського національного університету внутрішніх справ та його структурних підрозділів – Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу.

ВЗГ ХНУВС