В ХНУВС відбувся вебінар на тему «Пандемія Covid-19 як фактор збільшення кількості випадків домашнього насилля». Вебінар був проведений англійською мовою з послідовним перекладом на українську.

Спікером вебінару виступила радник/тренер з кримінальних розслідувань Регіонального представництва КМЄС у Харкові Кріста Гранрот (Фінляндія). 

Під час заходу спікер розповіла про гендерне насильство та його ознаки, причини та види домашнього насильства, вплив пандемії COVID-19 на форми, тяжкість та збільшення кількості випадків домашнього насилля, зокрема в Україні та країнах ЄС. 

Присутнім була наведена статистика та короткий огляд скоєння насильницьких злочинів протягом 2019- 2020 років у Фінляндії та країнах ЄС. Під час вебінару розглянули також питання впливу пандемії COVID-19 на пошук, отримання допомоги жертвами домашнього насилля та шляхи вирішення даних проблем.

У вебінарі взяли участь здобувачі вищої освіти та представники наукового та науково-педагогічного складу ХНУВС, а також  відокремлених структурних підрозділів. 

ВЗГ ХНУВС