У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося представлення нового ректора. У заході взяли участь Державний секретар МВС України Олексій Тахтай та голова Національної поліції України Ігор Клименко. Наказом МВС України ректором університету призначено генерала поліції 3 рангу Валерія Сокуренка. Валерій Васильович вже очолював університет у 2015–2019 рр., з 2019 по 2020 рік обіймав посаду начальника ГУНП в Харківській області. Як зазначив Олексій Тахтай, набутий практичний досвід роботи буде впроваджений в навчальний процес й допоможе підвищити якість підготовки  майбутніх правоохоронців.

Голова Національної поліції Ігор Клименко відзначив дбайливе ставлення колективу вишу до традицій та наступність поколінь, наголосивши, що й попередні ректори університету генерал-полковники міліції Олександр Бандурка, Сергій Гусаров також мали практичний досвід роботи, і свого часу очолювали Головне управління міліції в Харківській області. Ігор Володимирович зазначив, що співпраця Національної поліції та університету в реалізації започаткованих програм, таких, як Custody Records, підготовка поліцейських за спеціальністю «правоохоронна діяльність» за новою моделлю «2+1», працівників ювенальної превенції та інших триватиме й надалі. Університет вирізняється стабільністю, потужним науково-педагогічним потенціалом, а його випускники є найкращими в системі МВС.

Олексій Тахтай та Ігор Клименко подякували Дмитру Швецю, який очолював університет, за чесну й віддану службу, високо оцінивши вагомий внесок у розбудову університету та виховання молодих кадрів для Національної поліції України, побажали наснаги та нових здобутків на посаді. Наказом МВС України Дмитра Швеця призначено першим проректором Харківського національного університету внутрішніх справ. За сумлінну службу та внесок у підготовку висококваліфікованих кадрів Дмитра Швеця нагороджено іменною зброєю.

ВЗГ ХНУВС