У межах щорічної Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» професором кафедри педагогіки та психології факультету № 3 Наталією Мілорадовою спільно з головою Харківської обласної громадської організації «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА»» регіональним координатором Мандрівного фестивалю Docudays UA в Харківській області Юрієм Чумаком був проведений перегляд та обговорення тематичного документального фільму «Панки». Фільм розповідає про «складних» підлітків із Нідерландів, з якими в імпровізованому «реабілітаційному центрі» на віддаленій фермі працює психолог. У щирому кінопортреті проблемні тінейджери, зняті зблизька, виявляють свої найвразливіші сторони.

Після закінчення перегляду курсанти разом з Наталею Мілорадовою розібрали характерні риси, притаманні молодим людям у підлітковому віці, пригадали кризові моменти цього періоду та причини їх виникнення, дослідили методи психологічної терапії, що застосовуються фахівцем у роботі з героями стрічки.

Глядачі зійшлися на думці, що продемонстровані проблеми, незважаючи на те, що події відбуваються у Західній Європі, притаманні й українським підліткам. Тому вітчизняні правоохоронці та психологи мають вміти працювати з такими неповнолітніми, приділяючи основну увагу превентивній діяльності.

ВЗГ ХНУВС