Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри трудового та господарського права за темою «Європейський ринок праці: досвід та переваги». На заході були розглянуті питання дотримання трудових прав громадян України, які працюють у країнах ЄС, та розвитку громадянського суспільства в Україні.

Відкрив засідання завідувач кафедри, доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник, який у вступному слові вказав на важливість питань, пов’язаних з європейським вибором України та дотриманням трудових прав населення. Було наголошено на необхідності наукових пошуків курсантами  у цих напрямах, що сприятиме їх всебічному розвитку та подальшій можливості використання отриманих у результаті наукових розвідок здобутків у практичній діяльності. Костянтин Мельник побажав членам наукового гуртка успіхів у навчанні та науковій роботі.

Керівник гуртка – доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, підполковник поліції Валентина Гончарук підкреслила, для молоді надзвичайно важливими є жага до знань та прагнення самовдосконалюватися. Валентина Гончарук є науковим керівником багатьох курсантів, які бажають вивчати та досліджувати проблематику трудового права.

З доповідями виступили курсант 3 курсу факультету № 2 рядовий поліції Максим Грималяк на тему «Трудові відносини в Україні і країнах ЄС та вплив на них карантинних обмежень  внаслідок пандемії COVID-19» та курсант 3 курсу факультету № 2 рядовий поліції Дарина Заврічко на тему: «Правові шляхи вирішення екологічних проблем у галузі автомобільного транспорту».

У дискусії взяли участь професор кафедри Євгеній Подорожній, доценти кафедри Костянтин Коваленко, Іван Бригадир, Анастасія Клименко, старший викладач кафедри Тамара Яценко та курсанти-члени наукового гуртка.

ВЗГ ХНУВС