В університетському музеї відкрито нову тематичну виставку «Заради мирного життя», присвячену працівникам ХНУВС, які несли службу в багатьох гарячих точках світу, починаючи від служби у Демократичній республіці Афганістан до поліцейських місій під егідою ООН.

На виставці представлено зразки радянської форми 1970–1980-х рр.. різновиди мін і кумулятивних снарядів, які були передані музею кафедрою вогневої підготовки факультету № 3, фотографії першої половини 1980-х рр., надані працівником медчастини університету Володимиром Плісом.

Колекцію музею поповнили оригінальні матеріали від доцентки кафедри іноземних мов університету Валентини Почуєвої, яка двічі перебувала у складі поліцейських місій у Косово та Ліберії. Минулого року музей ХНУВС отримав цінні експонати від працівників вишу – батька та сина Анатолія та Вадима Коршенків, які також мають досвід роботи у миротворчих місіях. Не можна не згадати й рідкісні матеріали, подаровані колишнім очільником Спеціального факультету НУВС полковником міліції Олексієм Теличкіним.

На теперішній час учасників миротворчих місій з числа працівників, а також випускників Харківського національного університету внутрішніх справ, нараховується понад п’ятдесяти. Кожен з них має власний унікальний досвід роботи у гарячих точках світу і є прикладом для інших.

Музей запрошує університетську спільноту ознайомитися з матеріалами виставки.

ВЗГ ХНУВС