Напередодні Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого, у музеї Харківського національного університету внутрішніх справ відкрито виставку «Лицарі Свободи і Гідності», присвячену вшануванню пам’яті згиблих героїв Євромайдану.

На виставці представлені тексти Указів Президента України, що пов’язані з увічненням пам’яті про Героїв Небесної Сотні. Особливу увагу привертає Указ № 844/2014 «Про орден Героїв Небесної Сотні» з ескізом нового знака, який отримав І місце за результатами Всеукраїнського конкурсу.

Експозиція нагадує і про випуск пам’ятної медалі «Небесна сотня на варті», яку було виготовлено з нейзильберу тиражем у 100000 одиниць Національним Банком України.

Зібрані видання останніх років, у тому числі, тематичні фотоальбоми, кольоровий плакат із портретами тих, хто поклав своє життя за краще майбутнє України – усе це привертає увагу до ціни, яку платить Україна за вільний вибір шляху євроінтеграції і захисту свого суверенітету.

У цей день ми згадуємо звичайних українців, які сім років тому зупинили ціною власного життя спробу повернення у авторитарне минуле.

Запрошуємо університетську спільноту ознайомитися з матеріалами виставки!

Директор музею Андрій Прохоров