За запрошенням керівництва факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ зі здобувачами вищої освіти провели зустріч начальник кіберполіції Харківської області та працівники Управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП в Харківській області.

Для зустрічі з курсантами 2 та 3 курсу факультету № 4 та студентами 3 курсу факультету № 6, які навчаються за спеціальністю «Кібербезпека», до Харківського національного університету внутрішніх справ прибули випускники університету минулих років – начальник Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Валерій Береза, начальник відділу Управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції в Харківській області Олексій Власов та головний спеціаліст цього ж управління Роман Савченко. У заході також взяли участь декан факультету № 4 В’ячеслав Марков, заступник декана Геннадій Звірянський, заступник декана з навчально-методичної роботи Павло Макаренко.

Під час зустрічі з курсантами начальник харківської кіберполіції Валерій Береза розповів курсантам про види кримінальних правопорушень виявленням та розкриттям яких займається очолюваний ним підрозділ, навів приклади нещодавно розритих його підлеглими кіберзлочинів, у тому числі резонансних, наголосив на переліку необхідних знань та навичок, які повинні мати кіберкопи. Валерій Володимирович також відзначив гарний рівень знань та навичок курсантів 3 курсу факультету № 4, які нещодавно проходили навчальну практику в харківській кіберполіції.

Працівники Управління інформаційно-аналітичної підтримки Олексій Власов та Роман Савченко під час своїх виступів розповіли курсантам про перелік завдань, що виконують працівники підрозділів інформаційно-аналітичної підтримки, які інформаційні та телекомунікаційні системи супроводжують їх колеги, налаштуванням та підтримкою роботи якого обладнання вони займаються для забезпечення безперебійної та оперативної роботи всіх служб поліції Харківської області.

У своїх виступах практичні працівники акцентували увагу курсантів на необхідності отримання під час навчання в університеті фундаментальних знань та професійних навичок, які необхідні для роботи у підрозділах поліції, діяльність яких пов’язана із безпосереднім застосуванням інформаційних технологій.

Наприкінці зустрічі курсанти ставили гостям запитання, що їх цікавили, та отримали вичерпні відповіді. Практики побажали молоді успіхів та наполегливості в оволодінні знаннями  для отримання сучасних затребуваних професій.

ВЗГ ХНУВС