У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочала роботу науково-практична конференція курсантів і студентів «Національна поліція України: проблеми становлення та стратегія розвитку».

У конференції взяли участь працівники Головного управління Національної поліції в Харківській області, Управління патрульної поліції м. Харкова, Громадської ради при МВС України, Комітету по взаємодії з правоохоронними органами та силовими структурами Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації, Харківського відділення Української Секції Міжнародної Поліцейської Асоціації; вчені, які займаються науковою діяльністю за напрямами роботи конференції; курсанти, студенти, аспіранти (ад’юнкти) та слухачі, які здійснюють науковий пошук за напрямами роботи конференції.

Відкрив конференцію проректор університету, доктор юридичних наук, професор Олександр Головко, який наголосив на важливості обраної теми у контексті реформ, які сьогодні відбуваються у правоохоронній системі України. Також із доповідями виступили начальник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Харківській області полковник поліції Сергій Бірбасов, начальник Комінтернівського відділу Головного управління Національної поліції в Харківській області полковник поліції Віталій Корнєєв, начальник Управління патрульної поліції м. Харкова Ольга Юськевич, голова Комітету по взаємодії з правоохоронними органами та силовими структурами Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації та голова Харківського відділення Української Секції Міжнародної Поліцейської Асоціації Ігор Дронь та ін.

У рамках роботи конференції розглянуто основні новації сучасного адміністративного законодавства, яке регламентує діяльність Національної поліції України. Також були розглянуті питання, що виникають у практичній діяльності Національної поліції в цілому та патрульної служби зокрема, проаналізовані особливості підготовки поліцейських у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

 

ВЗГ ХНУВС