Міжнародна благодійна організація «Екологія–Право–Людина» спільно із Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України провели навчання суддів адміністративних судів. Навчання проводилося у рамках апробації курсу для суддів «Охорона довкілля та права людини» за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя». Як консультант та співавтор навчального курсу «Охорона довкілля та права людини», а також у тренінгу для суддів-викладачів взяв участь професор кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Шуміло.

Під час навчання учасники ознайомилися з Оргуською конвенцією та перспективами захисту екологічних прав людини, проблемами доступу до правосуддя з питань довкілля, ефективними засобами правового захисту та судовою забороною, практикою Європейського суду з прав людини та взаємозв’язком прав людини з довкіллям.

Апробація курсу проходила за спеціальною методикою навчання дорослих, відмінної від звичайного академічного методу викладу інформації з дотриманням основної вимоги євро стандарту – судді навчають суддів.

 

ВЗГ ХНУВС