За ініціативи та підтримки декана факультету № 6 Оксани Брусакової відбулась онлайн-зустріч студентів факультету № 6, які навчаються за спеціальністю «Кібербезпека», з керівницею IT-відділу «Хаук і Аувхойзер Приватбанк» (Німеччина) Діною Мажаєвою на тему «Інформаційна безпека в діяльності банків при наданні фінансових послуг. Європейський досвід».

Під час зустрічі Діна Мажаєва розкрила питання безпеки споживачів фінансових послуг як складової системи захисту їх прав та інтересів, розповіла про заходи що вживаються банківськими установами для забезпечення інформаційної безпеки та дії, які повинні вчиняти працівники банків для збереження інформації. Спікером була представлена детальна  презентація розглядуваних питань. Особливу зацікавленість студентської аудиторії викликали практичні поради та рекомендації фахівця банку щодо дотримання інформаційної безпеки споживачів банківських послуг.

У заході взяли участь доцент кафедри цивільного права та процесу Елла Вакулович та старший викладач цієї ж кафедри Вікторія Рассказова, які звернули увагу присутніх на те, що в умовах значної залежності банківської діяльності від надійності інформаційних технологій, які вона використовує, забезпечення інформаційної безпеки стає однією з фундаментальних засад існування банківської системи взагалі, тому одним із основних напрямів забезпечення інформаційної безпеки будь-якої банківської установи є охорона банківської таємниці. У занятті також взяли участь доцент кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки Юрій Горелов та викладач цієї ж кафедри Сергій Калякін. Викладачі та студенти взяли активну участь в обговоренні актуальних питань та висловили побажання продовжити в подальшому спілкування з питань інформаційної безпеки.

ВЗГ ХНУВС