Доцент кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Елла Вакулович та викладач тієї ж кафедри Ганна Гофельд разом з суддею Дзержинського районного суду м. Харкова Тетяною Штих провели бінарне онлайн-заняття для студентів 3 курсу факультету № 6 з дисципліни «Цивільний процес» за темою «Позовне провадження. Підготовче провадження та розгляд справи по суті».

Під час заняття були розглянуті питання щодо змісту та форми позовної заяви та інших заяв по суті справи, можливих процесуальних дій під час вказаних стадій цивільного процесу та порядку розгляду справи по суті. Особлива увага була приділена можливості врегулювання спору за участю судді, обговорювались порядок і строки такого врегулювання, а також підстави припинення врегулювання спору за участю судді.

Окремо обговорювались питання застосування медіації в Україні. Тетяна Василівна навела багато прикладів з власної практики і пояснила студентам як працюють правові норми в результаті їх застосування. Також суддя звернула увагу на важливість психологічної підготовки працівників суду та навичок комунікації з людьми. Студенти брали активну участь в бінарному занятті та висловили подяку судді Дзержинського районного суду м. Харкова Тетяні Штих за цікаву, конструктивну та корисну інформацію.

ВЗГ ХНУВС