У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди 35-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. У заході взяли участь ректор Валерій Сокуренко, перший проректор Дмитро Швець, проректори Сергій Бортник, Михайло Бурдін, Леонід Могілевський, Анатолій Клочко, особовий склад вишу.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв, які загинули під час ліквідації аварії на атомній станції та поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. Як зазначив у своєму виступі ректор університету Валерій Сокуренко, страшна трагедія і сьогодні тримає в напрузі людство. «26 квітня стався вибух на четвертому енергоблоці атомної станції, та світ дізнався про це лише 2 травня. Одними з перших у боротьбу з ніщивним атомом вступили військовослужбовці та правоохоронці. Завдяки мужності і героїзму ліквідаторів вдалося локалізувати біду. Ми завжди будемо пам`ятати  подвиг тих, хто захистив світ і кожного з нас», – наголосив Валерій Сокуренко.

Колектив університету долучився до акції, ініційованої Міністерством внутрішніх справ України, перерахувавши одноденний заробіток на підтримку ліквідаторів чорнобильської трагедії. «Ми повинні з шаною і повагою ставитися до них завжди, вони заслуговують на це», – підкреслив Валерій Сокуренко.

ВЗГ ХНУВС