Напередодні Дня пам’яті та примирення, а також 76-ї річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні співробітники відділу соціально-гуманітарної роботи проводять тематичні лекції. Курсанти та студенти перших-других курсів усіх факультетів Харківського національного університету внутрішніх справ у супроводі слайд-шоу прослуховують найголовніші тези, які має розуміти сучасний українець про трагічні та героїчні події найбільшого збройного конфлікту в історії людства.

Причини поразок перших років німецько-радянської війни, українці – учасники війни в інших арміях антигітлерівської коаліції, роль міліції у здобутті перемоги, вшанування ветеранів Другої світової в університеті – про все це згадується під час лекції.

День перемоги для багатьох поколінь, обпалених полум’ям війни, завжди був не святом військової потужності переможців, а святом найбажанішої перемоги життя над смертю, миру над війною з усіма її страхами і стражданнями, виконання справедливого вироку людиноненависницьким ідеологіям та їх прихильникам. Саме з цього і випливає головний урок трагедії: «Ніколи знову!».

ВЗГ ХНУВС