У першому номері 2016 року загальнонаціональної правової газети «Юридичний вісник України» опубліковано рубрику «Кращі автори ЮВУ – 2015». Ця рубрика є рейтингом авторів Вісника, які визначаються вже дванадцятий рік поспіль, починаючи з 2003-го.

Кращі автори визначалися в дев’яти номінаціях.

У номінації «Науковий рівень аналізу і ефективний пошук вирішення складної соціально-правової проблеми» одним із кращих визнано завідувача кафедри кримінального права та кримінології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ доктора юридичних наук, професора Олексія Литвинова, який спільно з докторантом університету кандидатом юридичних наук, старшим науковим співробітником Єгором Назимком підготував статтю «Науково-дослідна діяльність: особливості визначення поняття в міжнародно-правових актах». Ця стаття стала продовженням плідної творчої роботи зазначених вчених, оскільки ними протягом 2014–2015 років підготовлено та видано науково-практичний посібник «Настільна книга ад’юнкта та здобувача наукового ступеня зі спеціальності 12.00.08 – кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право», а також науковий нарис та низку статей з міжнародно-правової тематики.

Для проведення аналізу статей редакцією було відібрано найбільш цікаві публікації ЮВУ і за допомогою анкетування, експертних оцінок та враховуючи думки членів Редакційної ради і, що особливо важливо, читачів, визначили п’ятдесят дві публікації (відповідно до кількості тижнів у році) плюс одна.

Редакція також взяла до уваги побажання читачів про те, що має бути певне обмеження щодо участі дописувачів у рейтингу. Суть цього правила в тому, що учасником рейтингу авторів не може бути особа, яка посідає високу державну посаду, член Редакційної ради ЮВУ, співробітник редакції, професійний журналіст.

Серед кращих авторів Юридичного вісника України у 2015 році – такі провідні вчені, як: доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України О. М. Костенко (Інститут держави і права імені В. М. Корецького НАН України); доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України О. І. Процевський (Харківський національний університет імені Г. С. Сковороди); доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України О. О. Дудоров (Запорізький національний університет); доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України П. Л. Фріс (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника); доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України М. І. Хавронюк (Центр політико-правових реформ) та інші знані науковці.

Редакція ЮВУ зазначає: «Ми пишаємося своїми авторами. Особистість кожного з них притягує вже сама собою, адже заслуговує на повагу і висловлена позиція, і професійний рівень, і зміст міркувань».

ВЗГ ХНУВС