Європейський фонд за демократію (ЄФД) – це незалежна організація, що надає гранти та підтримує ініціативи людей, що прагнуть до зміцнення демократії в регіоні Європейського сусідства – країнах Східного партнерства, Близького Сходу і Північної Африки – на Західних Балканах і за їх межами.

Демократія і права людини є основними цінностями Європейського Союзу (ЄС) і грають важливу роль в забезпеченні довгострокової стабільності як усередині ЄС, так і за його межами. Просування демократії завжди було ключовим елементом зовнішньої політики Європейського Союзу, при цьому підтримка процесів демократизації в країнах, які не є членами ЄС, традиційно здійснювалася за допомогою таких інструментів, як Європейський Інструмент Сприяння Демократії та Прав Людини (ЄІДПЛ), Інструмент стабільності і Європейський інструмент сусідства (ЄІС ).

Європейський фонд за демократію (ЄФД) був створений в 2013 році Європейським союзом і країнами-членами ЄС як незалежний, додатковий механізм надання швидкої та гнучкої технічної та фінансової підтримки процесам демократизації і просування прав людини в країнах Європейського сусідства.

Середня сума грантів: від 10 000 до 150 000 євро

Дедлайн: Постійно

 

Джерело:https://www.democracyendowment.eu