Програма підтримки ОБСЄ для Україні з радістю повідомляє про те, що цього року традицію проведення, спільно з Конституційним Судом України, щорічних літніх шкіл з верховенства права та конституціоналізму буде відновлено.

Коли: 6-13 серпня 2023 року. Де: місце проведення буде повідомлене відібраним учасникам.

До участі у Літній Школі в якості викладачів будуть запрошені відомі експерти у галузі конституційного права, теорії та філософії права, європейського права. Серед них – судді Конституційного Суду України, експерти міжнародних організацій, судді іноземних конституційних судів, провідні вітчизняні та іноземні науковці, юристипрактики.

Учасникам Школи буде запропонована інтенсивна програма, в рамках якої вони отримають навики щодо розуміння, аналізу і тлумачення конституційних положень, ідей та концепцій, які лежать в їх підґрунті, а також міжнародно-правових актів в сфері прав людини і основоположних свобод.

Кількість учасників Школи – 30 студентів та аспірантів юридичних закладів вищої освіти та наукових установ України. Крім того Організаційний комітет Школи хотів би звернути увагу на те, що взяти участь у відбірковому конкурсі можуть представники не лише юридичного, але також і суміжних гуманітарних напрямів, зокрема, політології, філософії, соціології тощо. 

Відбір учасників Школи буде здійснений шляхом оцінки організаційним комітетом Літньої Школи есе, поданих потенційними учасниками.

Обсяг есе – до 15 сторінок друкованого тексту (файл в форматі MS Word, розмір шрифту – 14 (Times New Roman), інтервал між рядками одинарний, поля: верхнє, нижнє, ліве – 2 см, праве – 1,5 см); мова викладення есе – українська або англійська. Тематика есе, яке має бути представлене кандидатами на участь в роботі Школи 2023 року – "КОНСТИТУЦІОНАЛІЗМ В ЕКСТРЕМАЛЬНИХ УМОВАХ: ВЛАДА, СУСПІЛЬСТВО І ДЕМОКРАТІЯ".  

Для участі в конкурсі кандидатам необхідно надіслати до Організаційного комітету Літньої Школи наступний пакет документів:

- CV кандидата (довільної форми). Подане CV має обов’язково містити актуальний номер контактного телефону (мобільного) кандидата та адресу його електронної пошти;

- Есе на тему, вказану вище.

Заявки мають бути надіслані електронною поштою Координаторові Літньої Школи проф. Михайлу Савчину за адресою [email protected] 

Всі витрати щодо проїзду, проживання та харчування учасників Літньої Школи покриватимуться організаторами. 

Дедлайн: 10 липня 2023 р.

Детальніше про літню школу: https://www.osce.org/files/f/documents/9/3/546073.pdf

Джерело: https://t.me/internationalyouthopportunities