Вже у червні мають розпочатися перемовини про вступ України в Євросоюз. Про це каже й українська влада, і представники Єврокомісії. Ці перемовини — черговий великий крок на шляху України до ЄС. Важливими пунктами у цих перемовинах стануть питання, які стосуються прав людини. Саме тому Центр громадянських свобод 25-26 травня у Києві збирає правозахисників з усієї України, аби обговорити цей правозахисний вимір євроінтеграції, який може стати неабияким викликом. Не пропустіть одну з найбільших правозахисних подій цього року!

Під час заходу ми говоритимемо про таке:

Чи можлива безпека України без прав людини?

Чи готова українська система захисту прав людини до вступу ЄС?

Чи є ризик для України втратити власну свободу?

Як впливає війна на права людини та на вступ до ЄС?

Що потрібно змінити в кримінальній юстиції для вступу в ЄС?

Свобода слова та доступу до інформації: чи достатньо українських стандартів для вступу в ЄС?

Чи потрібно Україні змінювати міграційну політику для вступу в ЄС?

Спікерами та спікерками заходу стануть провідні українські правозахисники та правозахисниці, посадовці та фахівці у галузі євроінтеграції.

Для учасників з різних регіонів України організатори компенсують витрати на проїзд, забезпечують проживання та харчування. Компенсація витрат застосовується до подорожей автобусом або потягом другого класу. Проїзд авто та відшкодування витрат на паливо, на жаль, не компенсується.

Правозахисні діалоги — це два дні фахових офлайн-дискусій на актуальну тему, де ми не лише навчаємося, а й спілкуємося про те, як робити зміни у країні. І кожен та кожна з вас може стати частиною цієї справи!

Усі деталі про програму заходу та спікерів, а також реєстрація на за ПОСИЛАННЯМ.

https://dialogues.ccl.org.ua

На жаль, кількість місць для участі офлайн обмежена, але за бажанням ви можете долучитися до події онлайн на платформі ZOOM. Якщо такий варіант участі вам цікавий, то вкажіть це, будь ласка, у формі реєстрації.

Цей захід відбудеться в межах Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст цього заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Джерело: https://www.prostir.ua/