Запрошуємо студентів старших курсів взяти участь в літній школі «AI for Defence: Drones, Security, and Disinformation», що відбуватиметься у змішаному форматі в Києві та Львові в кінці червня. Офлайн локації, які будуть в обладнаних укриттях, та дати проведення заходу будуть повідомлені завчасно перед заходом.

Під час школи ми ознайомимося з основами технологій посилення обороноздатності та роботи з дронами, дослідимо різноманітні аспекти цих технологій, включно з використанням дронів у військовій справі, застосуванням алгоритмів штучного інтелекту, можливостями автономної навігації тощо. Крім того, ми розглянемо практичні аспекти, такі як збирання та програмування дронів, а також налаштування систем управління польотом. Окремим напрямом школи буде боротьба з дезінформацією від Міністерства цифрової трансформації України.

Літня школа складатиметься з двох блоків:

1 Блок: лекції та майстер-класи від висококваліфікованих експертів та спеціалістів за трьома напрямами:

Апаратне забезпечення дронів

Штучний інтелект та алгоритми для дронів

Штучний інтелект для боротьби з дезінформацією

За першим напрямом ви навчитесь збирати, налаштовувати та підготовлювати до польоту FPV дрони. А також отримаєте загальні знання в області робототехніки. За другим — навчитесь програмувати польотний контролер, з’єднувати з боротовим комп’ютером, та застосовувати на практиці алгоритми комп’ютерного зору та автономної навігації для дронів. За третім напрямом навчитесь розпізнавати дезінформацію за допомогою технологій штучного інтелекту, протистояти маніпуляціям, аналізувати та оброблювати дані. Крім того, ви опануєте основи кібербезпеки та спробуєте використовувати моделі ШІ для боротьби з фейками та російською пропагандою. Ви маєте обрати один напрям.

2 Блок: Хакатон, де ви будете працювати над груповим проєктом та представите результат перед суддями.

Для участі в хакатоні потрібно буде розділитись на команди по 3-4 людини. Ви можете сформувати команду самостійно, або ми допоможемо сформувати її перед подією серед інших учасників.

Учасники літньої школи отримають сертифікати з підписами організаторів та Міністра цифрової трансформації України — Михайла Федорова. А переможців хакатону чекають ще й призи! Участь безкоштовна.

Організаторами заходу виступають Міністерство цифрової трансформації, Львівська політехніка, КПІ ім. Ігоря Сікорського, Харківський національний університет радіоелектроніки у партнерстві з Osavul.

Дедлайн: 26 травня

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejvIxuG_VrS0RjjE2D-b5spJEQgtcdNdZHh1EnEik_5YqKkQ/viewform

Джерело: https://mmda.ipt.kpi.ua