Кожен житель найменшого населеного пункту України має відчувати себе в безпеці. Для цього і органи місцевого самоврядування, і державні структури роблять чимало. Зокрема, попри виклики повномасштабного вторгнення, впроваджують Проєкт «Поліцейський офіцер громади», направлений на запровадження нового формату роботи дільничних офіцерів поліції, мета якого — діяльність, орієнтована на громаду.

Головне завдання поліцейського офіцера громади — орієнтування на потреби місцевого населення, щоденне забезпечення порядку на своїй території, своєчасне реагування на проблеми громади та запобігання вчиненню правопорушень. Проте як це відбувається на практиці? Чи бачать лідери локальних громад реальні результати? Чи підвищився рівень довіри жителів завдяки роботі поліцейського офіцера громади? Яку роль у цих змінах може відігравати громадський сектор? Часто відповіді на ці запитання не на поверхні, а в практичній площині.

Для практичного обговорення ходу впровадження реформи в локальних громадах 29 липня, о 15:00, відбудеться експертна онлайн-дискусія «Реформа в дії: зміна підходів до роботи з населенням у громадах через діяльність поліцейських офіцерів».

Мета заходу:

Обговорити й висвітлити:

підходи та виклики в розбудові безпекового середовища у громадах завдяки впровадженню посади поліцейських офіцерів громади;

механізми налагодження взаємодії та розбудови довіри жителів до офіцерів громади;

підходи в комунікації для запровадження ефективного рівня поліцейського сервісу;

практичні підходи до роботи з населенням та вивчення їхніх потреб і проблем. Обговорити стереотипи в цій діяльності та сформувати рекомендації щодо їхнього подолання на рівні жителів.

Модераторки дискусії — Ірина Гайдучик, регіональна координаторка Мережі UPLAN на Волині, виконавча директорка ГО «Волинський Інститут Права», та Ірина Куропась, регіональна координаторка Мережі UPLAN у Галичині, проєктна менеджерка Агенції місцевого економічного розвитку Яворівщини.

Спікери заходу:

Євген Крапивін, експерт із кримінальної юстиції Центру політико-правових реформ, координатор експертної групи «Організація та діяльність органів правопорядку» Мережі UPLAN.

Законодавча рамка діяльності поліцейських офіцерів у громадах.

Геннадій Сищук, старший інспектор сектору взаємодії з громадами управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Підходи та виклики в розбудові безпекового середовища у громадах завдяки впровадженню посади поліцейських офіцерів громади: як це працює на Волині?

Віктор Сущик, сільський голова Вишнівської сільської ради Волинської області.

Розбудова безпекового середовища в локальних громадах та як цьому можуть сприяти поліцейські офіцери громади: досвід Вишнівської сільської територіальної громади.

Андрій Гудим, заступник міського голови Володимир-Волинської міської ради.

Підходи у взаємодії, які використовує Володимир-Волинська міська рада у співпраці з поліцейським офіцером громади.

Лихо Оксана, староста Крушинського старостинського округу Глевахівської селищної громади (Київська область).

Досвід Глевахівської громади: офіцер громади як запорука безпеки та довіри.

Щоб долучитися до обговорення, потрібна попередня реєстрація. У день заходу зареєстровані учасники отримають на електронну пошту, вказану в реєстраційній формі, посилання, за яким зможуть взяти участь в обговоренні.

Реєстрація відкрита до 18:00 27 липня.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxSYfq5HL1Lo8acN6qA7DKIMMSZZ1unPNPSF1PQECnMKUDaw/viewform?usp=sf_link

Захід організовує Центр політико-правових реформ, ГО «Волинський Інститут Права», ГС «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини» за участі експертів Громадської мережі публічного права та адміністрації UPLAN в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Джерело: https://www.prostir.ua/