Фонд Конрада Аденауера надає підтримку для навчання іноземців у вищих навчальних закладах Федеративної Республіки Німеччина. Завдяки такому сприянню молоді люди мають можливість здобути диплом вищого навчального закладу ФРН (магістерська стипендія) або ступінь доктора наук (написання та захист дисертації) й поглибити свої фахові знання. Таким чином ФКА хоче зробити внесок у підвищення кваліфікації молодих науковців, очікуючи, що згодом на своїй Батьківщині стипендіати зможуть взяти на себе відповідальність за розвиток держави та суспільства, зокрема - у політиці та публічному управлінні, науці та економіці, мас-медіа та культурі, а також у міжнародних організаціях.

Подавати заявки можуть студенти всіх наукових дисциплін, які найпізніше станом на червень 2021 року закінчать щонайменше чотири курси вищого навчального закладу. Підтримка не надається лікарям, стоматологам і ветеринарам, а також студентам вищих професійних  закладів.

Кінцевий термін подання аплікаційного пакету документів: 28 лютого 2021 року.

 

Джерело: https://www.kas.de/uk/web/ukraine/einzeltitel/-/content/stipendii-fondu-konrada-adenauera-dla-navcanna-v-nimeccini