КОЛИ 1 червня 2021, 11:00 - 13:00
ОРГАНІЗАТОР(И) Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, громадські організації «Центр політико-правових реформ» та «Вектор прав людини»

Участь дитини у судових процесах та, зокрема, у кримінальних провадженнях, може бути дуже травматичним досвідом. Саме тому в органах системи кримінальної юстиції повинні бути створені належні умови, адаптовані до особливих потреб дітей та їхньої вразливості. Важливими елементами у цьому контексті є, серед іншого, швидкий розгляд справи, проведення опитування (допиту) дитини у комфортних умовах, дружніх до дитини, забезпечення доступу до безоплатної правничої допомоги, надання відповідної психологічної підтримки тощо.

Про сучасний стан забезпечення прав дитини у кримінальному процесі, наявні проблеми та відповідні рекомендації говоритимуть учасники презентації, що відбудеться 1 червня за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Координатора проектів ОБСЄ в Україні, громадських організацій «Центр політико-правових реформ» та «Вектор прав людини».

Під час заходу, приуроченого до Міжнародного дня захисту дітей, буде презентовано  результати пілотного моніторингу, реалізованого у 2020 році, щодо  дотримання судами і органами опіки та піклування стандартів правосуддя, дружнього до дитини, у кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення. Учасники матимуть можливість почути реальний досвід моніторів, ознайомитися з міжнародними стандартами та практиками захисту прав дитини у кримінальному процесі та обговорити конкретні рекомендації щодо забезпечення прав дитини в Україні.

Захід відкритий для усіх охочих. Для участі у заході Ви можете зареєструватися тут:  https://forms.gle/YmCXVzUqdkxaGEkq5.

Джерело: https://www.osce.org/uk/project-coordinator-in-ukraine/486580