Координатор проектів ОБСЄ в Україні відкриває конкурс заявок на участь у Літній школі для молодих фахівців/фахівчинь соціальної сфери та психологів/психологинь, які бажають ознайомитися з кращими міжнародними практиками соціальної роботи при наданні послуг та психологічної допомоги дітям, які постраждали або вчиняють домашнє насильство.

Протягом чотирьох днів учасники та учасниці заходу матимуть можливість отримати додаткові знання у сфері протидії домашньому насильству, зокрема щодо новел законодавства, реагування на випадки домашнього насильства стосовно дітей, ідентифікації постраждалих, особливостей комунікації з дітьми різних вікових груп, надання соціальних послуг та допомоги дітям-постраждалим від домашнього насильства та особливостей роботи з дітьми, які вчиняють таке насильство.

Вимоги до учасників:

Літня школа відкрита для студентів 4-го курсу бакалаврату, 1-го або 2-го курсу магістеріуму вищих навчальних закладів за напрямком підготовки фахівців соціальної сфери та психологів, а також для фахівців/фахівчинь соціальної сфери та психологів/психологинь, які закінчили ВНЗ у період з 2018 по 2021 рр.

Після проходження Літньої школи учасники будуть зобов’язані реалізувати невелику ініціативу в своєму місті\області (наприклад, провести міні-тренінг або інформаційну кампанію, або кампанію в соціальних медіа тощо) протягом 1,5 місяці з часу завершення Літньої школи.

Процедура подання заявок:

Відбір учасників відбувається на конкурсній основі.  Заявка повинна складатися з:

  • Заповненої аплікаційної форми https://forms.gle/bb4HgwmsXPE4XF9J6 ;
  • Мотиваційного листа (не більше 500 слів) із зазначенням мети участі у заході та очікувань від нього;
  • Перевага надаватиметься кандидатам/кандидаткам, які пройдуть онлайн курс «ДІМ (НЕ)БЕЗПЕКИ» (курс розміщений на сайті EdEra: https://nonviolence.ed-era.com/).

Останній термін подання зявок: 22 липня (включно). Про результати відбору успішних кандидатів та кандидаток буде поінформовано до 26 липня 2021 року.

Джерело: https://www.osce.org/uk/project-coordinator-in-ukraine/491758