Кожен рік університет École Normale Supérieure набирає іноземних студентів і дає можливість студентам з інших країн здобути вищу освіту (ступінь магістра або диплом ENS) у галузі гуманітарних наук, природничих наук, точних наук або мистецтва.
Претендентам на стипендію потрібно буде пройти іспит. Претендентами можуть бути студенти, які закінчили хоча б 1 курс програми бакалаврату в іноземному виші та мають відмінні оцінки.
Іспит проходить у 2 етапи:
1) Відбір за документами, наданими під час подання заявки на обрану програму.
2) Усні та письмові тести в Парижі для відібраних кандидатів.
Щороку стипендію отримують 10 студентів, які вивчають науку та 10 студентів, які вивчають мистецтво та гуманітарні науки.
Де? École Normale Supérieure — Париж, Франція
Фінансування:
- щомісячний грант 1000€ протягом 3-х років та проживання у кемпусі університету;
- також іноземні студенти (крім громадян ЄС) мають можливість запросити грант, який частково оплачує авіа-переліт до Парижа.
Вимоги:
- студенти повинні бути молодшими за 26 років (студенти, яким вже виповнилося 26 років, не можуть бути претендентами на стипендію);
- студенти не повинні подавати заявку на вступ до університету як іноземних студентів до цього;
- студенти, які проживали у Франції 10 місяців та більше протягом академічного року, в якому подавали заявку або попереднього академічного року (1 вересня – 31 серпня), не можуть претендувати на стипендію;
- студенти повинні відучитися не менше 1 курсу на програмі бакалаврату в іноземному вузі у попередній рік до подання заявки до École Normale Supérieure;
- студенти повинні відучитися не менше 2 курсів на програмі бакалаврату в іноземному виші на 1 вересня після зарахування на École Normale Supérieure.
Подати заявку: https://cutt.ly/ETlqdHo
Дедлайн: 9 грудня
Деталі: https://cutt.ly/ETlqdHo

Джерело: https://www.facebook.com/uagrant/photos/a.1449774875087401/4640525336012323/

 

 

Джерело: https://www.facebook.com/uagrant/posts/4640530962678427