Щороку у світі 17 липня відзначається День міжнародного кримінального правосуддя. Ця дата встановлена на честь ухвалення у 1998 році Римського статуту Міжнародного кримінального суду – першого в історії постійного органу міжнародного правосуддя, що має юрисдикцію безпосередньо на підставі міжнародного права притягати до кримінальної відповідальності за найтяжчі злочини.

День міжнародного кримінального правосуддя супроводжується проведенням різних заходів та акцій, які проводять правозахисники з усього світу, щоб ще раз підтвердити важливість боротьби з безкарністю.

Центр Громадянських Свобод разом з партнерами організовує Український тиждень міжнародного кримінального правосуддя (18-22 липня 2022 р.), де обговорюватимуться, зокрема, питання імплементації Статуту, а також досягнення, найкращі практики та виклики в цьому відношенні.

Ця конференція збере видатних юристів, дослідників, експертів, державних службовців та представників міжнародних та регіональних організацій громадянського суспільства.

Щоб дізнатися більше та переглянути пряму трансляцію конференції, зареєструйтеся: https://forms.gle/75eBngjuMFjryzGu8

Джерело: https://www.facebook.com/events/448214843521894/