Юристки-правозахисниці, захищаючи інших, наражаються на небезпеку самі, особливо коли працюють із гендерно зумовленим насильством. Багато юристок зараз продовжують працювати в містах, які перебувають під постійними артилерійськими та ракетними обстрілами та поблизу тимчасово окупованих територій.

 

Мета тренінгу – збагатити Вас знаннями про власну безпеку та надати практичний інструментарій для її забезпечення. Окрім практичного і фахового тренінгу, у Вас буде змога поспілкуватись із Ніно Болквадзе, яка також є правозахисницею в сфері прав жінок, ЛГБТ-спільноти та ув’язнених.

 

Буде спілкування про:
- Фізичну безпеку юристів та юристок при виконанні професійних обов’язків;
- гендерні аспекти безпеки;
- оцінку ризиків та план безпеки;
- особливості безпеки під час війни;
- досвід Грузії.

 

Формат: онлайн в Zoom

 

Дата і час: 12 серпня о 16:00; 13 серпня о 12:00

 

Мова заходу: українська та грузинська із перекладом на українську

 

Зареєструватись: https://forms.gle/aU3XNcdJENMNR7QdA

 

Дедлайн реєстрації: 10 серпня
 
Участь безкоштовна при попередній реєстрації, кількість місць на тренінг обмежена.
 
Тренер та тренерки:
Олександра Делеменчук – засновниця проєкту Tbilisi Shelter City щодо захисту правозахисників/ць. Тренерка з безпеки, сертифікована Frontline Defenders. Тренерка Міжнародного Гаазького курсу з прав людини. Співзасновниця волонтерської ініціативи “Євромайдан SOS”.
Агіт Мірзоєв – юрист, з 1996 року займається правозахисною діяльністю, спеціалізується у питаннях міжнародної адвокації, міжнародних механізмів з захисту прав людини, участі вразливих груп у процесах прийняття рішень, протидії дискримінації та безпеки правозахисників/ць. Засновник неурядової організації “Центр участі та розвитку”, що реалізує міжнародний проєкт “Tbilisi Shelter City” в цілях реабілітації правозахисників/ць, журналістів/ок та громадських активістів/ок.
Ніно Болквадзе – адвокатка, з 2008 як правозахисниця працює в сфері прав жінок, ЛГБТ і ув’язнених, співзасновниця Тбілісі Прайд і ко-організаторка громадських зборів ЛГБТ в Грузії з 2012 до сьогодні, представляла членів ЛГБТ-спільноти, порушення чиїх прав на мирні збори та самовираження розглядались у Європейському суді з прав людини.
Захід відбувається в рамках проєкту «Академія правозахисниць», що реалізується ГО «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем» в партнерстві з Болгарським фондом гендерних досліджень (BGRF) за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Джерело: https://www.prostir.ua/event/onlajn-treninh-bezpeka-yurystok-pravozahysnyts/