Міністерство розвитку громад та територій України запрошує долучитися до 11 Щорічного Форуму Дунайської стратегії, що буде організований Україною та пройде 19-20 жовтня у м. Кошице, Словаччина (гібридний формат).

У 2022 році Україна стала першою країною, що не є членом ЄС, яка отримала право головувати в Стратегії ЄС для Дунайського регіону, формувати пріоритети та визначати порядок денний для діяльності 14 країн-учасниць.

Щорічний Форум Дунайської Стратегії – це основна подія, яка об’єднує заінтересовані сторони щоб обговорити хід реалізації Стратегії, результати поточного головування,  а також обмінятися кращими практиками та визначити подальші ініціативи для співпраці.

Враховуючи поточну ситуацію щодо кризи спричиненої повномасштабним вторгнення рф в Україну та пандемією COVID-19 , цьогорічний Форум пройде під гаслом «Сталий і безпечний Дунайський регіон», а основними темами для обговорення стануть:

  • Нові виклики та можливості Дунайського регіону
  • Енергетична безпека та стала економіка
  • Людський капітал та ринки праці
  • Залучення молоді до процесу прийняття рішень
  • Посилення співробітництва та інтеграції компаній ЄС та України в європейські ланцюги якості

«Головування України в Дунайській Стратегії – це наш вагомий крок на шляху до європейської інтеграції, адже на рівні з іншими європейськими країнами ми отримали право формувати пріоритети та визначати порядок денний для цілого регіону. Крім того, враховуючи виклики спричинені військовим вторгнення рф в Україну, ми маємо ще одну можливість посилити підтримку України у боротьбі за спільні європейські цінності», – зазначив Національний координатор України в Дунайській Стратегії Ігор КОРХОВИЙ.

Зареєструватися для участі у Форумі та отримати більше інформації можна за посиланням.

Контактний телефон Мінрегіону для додаткової інформації: 590-4-738

Джерело: https://www.prostir.ua/event/ukrajina-provede-11-schorichnyj-forum-stratehiji-es-dlya-dunajskoho-rehionu/