Economists for Ukraine та Science for Ukraine раді оголосити старт програми нерезидентних стипендій для українських науковців від Universities for Ukraine (U4U). Мета цієї програми — з’єднати українських дослідників та науковців з коледжами, університетами та науково- дослідними установами по всьому світу, які надають дистанційну фінансову підтримку науково-дослідній діяльності.
Основні положення програми стипендій для українських науковців від U4U:
● До участі запрошуються науковці-дослідники, які на дату 24 лютого 2022 були пов’язані з будь-яким українським коледжем, університетом чи науково-дослідною установою і зараз перебувають в Україні або планують повернутися до України найближчим часом. Подати заявку на програму можна за цим посиланням.
● Economists for Ukraine та Science for Ukraine керують процесом подання заяв та підбирають спонсорів до попередньо відібраних заявників відповідно до встановлених спонсорами критеріїв.
● Відібраним кандидатам пропонується приєднатися до глобальної стипендіальної спільноти U4U, яка надає можливості для нетворкінгу та участі в наукових дослідженнях.
● У разі відбору стипендіат U4U отримає одноразовий безумовний грант у розмірі $5,000 та буде приставлений до спонсора — університету або школи чи факультету при університеті, дослідницької групи в складі комерційної чи некомерційної організації тощо.
● Спонсори можуть, але не зобов’язані, надавати й іншу підтримку: організовувати віртуальні зустрічі між стипендіатами та професорськими колективами чи надавати можливості онлайн виступів.

Більше інформації за посиланням - https://econ4ua.org/wp-content/uploads/2022/10/U4U-Applicant-Information-Ukrainian.pdf

Джерело: https://econ4ua.org/u4u-fellows/