Під головуванням першого проректора підполковника поліції Віктора Василенка на всіх локаціях ХНУВС було проведено заняття зі службової підготовки для атестованих працівників університету на тему «Основи першої психологічної допомоги». Віктор Василенко відзначив важливість оволодіння поліцейськими техніками надання психологічної допомоги і подолання стресу для їх подальшого використання у різних ситуаціях службової діяльності та повсякденному житті.

Заняття провели начальниця відділу міжнародного співробітництва підполковник поліції Тетяна Матюшкова, начальниця відділу режимно-секретного забезпечення майор поліції Людмила Собченко, завідувачка відділення психологічного забезпечення підполковник поліції Наталя Новікова.

Тетяна Матюшкова і Людмила Собченко поділилися з особовим складом університету знаннями та навичками з надання першої психологічної допомоги та технік подолання стресу, набутими під час тренінгу «Управління стресом і надання психологічної допомоги», організованому Дніпровським державним університетом внутрішніх справ за підтримки Департаменту освіти, науки та спорту Міністерства внутрішніх справ України та Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

Під час заняття зі службової підготовки було розглянуто сутність і значення першої психологічної допомоги, види негативних реакцій на стрес, правила та алгоритм встановлення контакту із постраждалими й надання їм психологічної допомоги. Тетяна Матюшкова і Людмила Собченко представили окремі техніки управління стресом і подолання його наслідків, провівши практичні вправи з дихання та когнітивного заземлення. Виконання практичних вправ особовим складом ХНУВС викликало значний інтерес і допомогло опанувати запропоновані техніки.

Наталя Новікова наголосила на надзвичайній актуальності умінь управляти стресом в умовах воєнного стану, долати його пагубний вплив та надавати першу психологічну допомогу як рівний рівному для успішної адаптації до викликів сьогодення, як у професійному так і особистому житті.

ВЗГ ХНУВС