Науково-педагогічні працівники кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства та кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 взяли участь у практичних семінарах для викладачів закладів вищої освіти МВС на тему «Особливості документування та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією проти України», які організував Департамент освіти, науки та спорту МВС України.

Тренерами заходів стали фахівці-практики Головного слідчого управління Національної поліції України та слідчих управлінь ГУНП в Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. До участі у семінарах було залучено більше 20 працівників практичних підрозділів.

Заходи відбувалися на території Харківської області (Ізюмський район), Херсонської області (Чорнобаївський район), містах Запоріжжя та Миколаїв.

Під час проведення семінарів науково-педагогічні працівники ознайомилися та практично відпрацювали дії слідчих (спеціалістів-криміналістів) на місці події масового захоронення, авіаційного бомбардування, катування осіб і ракетних обстрілів.

Отримані знання будуть впроваджені в освітній процес, зокрема під час викладання таких навчальних дисциплін як: «Досудове розслідування», «Дії поліцейського на місці події» та проведення факультативних занять зі спецкурсу «Дії слідчо-оперативних груп Національної поліції з документування злочинів, пов’язаних із збройною агресією проти України», «Особливості діяльності органів досудового розслідування та кримінальної поліції в умовах збройної агресії РФ».

ВЗГ ХНУВС