Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Взаємодія поліції з громадськістю: деонтологічні та нормативні аспекти», яке провів професор кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Ігор Невзоров.

У зустрічі, що проходила в офлайн та онлайн форматі, взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти.

Ігор Невзоров у своєму виступі звернув увагу на сутність юридичної деонтології, поліцейської діяльності та взаємодії поліції з населенням на засадах партнерства як світоглядної основи діяльності органів і підрозділів поліції. Спікер озвучив цілу низку проблемних аспектів, які досі залишаються для вітчизняної науки «terra incognita» і потребують свіжих ідей та рішень з огляду на їх принципово важливе значення та стратегічний характер, зокрема аналіз діяльності правоохоронних органів іноземних держав в умовах воєнного стану, у тому числі ретроспективний погляд на це питання, а також нормативно-правове врегулювання функціонування месенджерів в Україні та перспективи їх використання у діяльності поліції.

Ігор Невзоров розповів здобувачам освіти про власний науковий шлях на основі багаторічного досвіду викладацької та наукової роботи, надав поради молодим дослідникам. Ігор Львович наголосив на першочерговому значенні вивчення іноземної мови в організації власної наукової роботи, адже мовна компетентність відкриває доступ до провідних електронних бібліотек світу, ідей та поглядів іноземних науковців, які часто допомогають суттєво розширити уявлення про окремі аспекти вітчизняної правової реальності.д

Здобувачі освіти активно долучалися до дискусії, ставили запитання щодо того, як змінилася взаємодія поліції з громадськістю в умовах воєнного стану та цікавилися поглядом спікера на ті чи інші проблеми організації власної наукової роботи.

Голова Школи наукового лідерства ХНУВС Віталій Найда наголосив на принциповій ролі, яку відіграють здобувачі освіти закладів вищої освіти МВС України в організації взаємодії поліції з громадськістю. Так, у межах роботи Школи наукового лідерства університету курсанти та студенти постійно беруть участь у волонтерських програмах, онлайн-зустрічах із представниками активної громадськості, реалізують спільні соціальні ініціативи.

ВЗГ ХНУВС