Житель м. Борщів Чортківського району Тернопільської області Яромир Сливка, який під час виконання одного із бойових завдань у м. Білогорівка Донецької області отримав поранення і втратив нижню кінцівку, розпочав практичний курс керування автівкою.

В Автошколі для осіб з інвалідністю Харківського національного університету внутрішніх справ він пройшов теоретичний курс та успішно склав іспит в одному з територіальних сервісних центрів МВС.

Яромир Сливка розповів: «Після поранення пройшов курс реабілітації та повернувся додому. Давно хотів опанувати керування автомобілем, зараз для мене це дуже важливо – зручно, комфортно, економія часу, до того ж мені потрібно багато допомагати батькам. Я зателефонував керівнику Автошколи ХНУВС, записався на курси та приїхав до Кам'янця-Подільського. Тут справді створені всі необхідні умови як для теоретичного, так і для практичного навчання. Сподіваюся незабаром отримати посвідчення водія».

Слід зазначити, що попит на таку суспільну послугу, яку забезпечує Автошкола ХНУВС, постійно зростає. Її викладачі постійно вдосконалюють свій професійний рівень, проходять тренінги з комунікації та профільні курси, щоб зробити процес навчання більш якісним і комфортним.

Завдяки проєкту «Автошкола для осіб з інвалідністю», що реалізується МВС України в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», створено рівні можливості для кожного та кожної, хто бажає отримати перше водійське посвідчення, або, вже маючи посвідчення, потребує перенавчання. Люди з інвалідністю, зокрема учасники бойових дій, можуть пройти навчання, покращити чи поновити навички водіння. Кожен українець має бути соціально адаптованим й не залишатися на самоті зі своїми проблемами.

Надіслати заявку для проходження навчання можна електронною поштою: [email protected]. Довідки за телефоном: +38 (067) 968-08-28.

ВЗГ ХНУВС