У межах підписаного Меморандуму про співпрацю між Харківським національним університетом внутрішніх справ і Кам'янець-Подільським територіальним центром соціального обслуговування «Турбота» викладачі кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Богдан Лукін, Дмитро Константинов і Ігор Войцехівський провели перше тренувальне заняття для осіб з інвалідністю, у яких втрачені кінцівки.

Захід складався із трьох етапів. Під час першого – майстер спорту міжнародного класу з армліфтингу, суддя міжнародної категорії з гирьового спорту, учасник бойових дій Ігор Войцехівський розповів про лікувальну гімнастику з використанням кросфітстанції, яка є у спортзалі університету. Він продемонстрував виконання вправ на цій тренажерній платформі – навантаження на м'язи та їх розвиток, що допоможе під час реабілітації.

Відпрацювання елементів кікбоксингу відбулися на другому етапі. Учасник бойових дій, слухач Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС Яромир Сливка разом із заслуженим майстром спорту України з таїландського боксу, суддею міжнародної категорії з таїландського боксу Богданом Лукіним продемонстрували боксерські навички – удари по лапах з елементами боксу та кікбоксингу.

У фінальному етапі взяли участь всі учасники – відбулась гра у настільний теніс, яка тренує не лише тіло, але й мозок.

Наприкінці заходу викладачі кафедри розповіли про спортивні секції, які діють в університеті, та запросили до безкоштовних занять кікбоксингом дітей учасників бойових дій.

ВЗГ ХНУВС