У межах партнерства університету з Центрально-Західним управлінням надання безоплатної правничої допомоги (БПД) Північного міжрегіонального центру з надання БПД відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства ХНУВС на тему «Права споживачів фінансових послуг». Захід провів завідувач сектору «Ладижинське бюро правничої допомоги» Гайсинського відділу Центрально-Західного управління Олександр Дерещук.

Він розповів про проблемні аспекти правового регулювання діяльності мікрофінансових організацій в Україні, особливості договору кредитування фізичних осіб мікрофінансовими установами, а також виклики, які мають місце у цій сфері. Олександр Дорощук розглянув психологічну сторону цього питання, проблеми мікропозик, неправомірне нарахування відсотків за кредитом, а також основні напрями діяльності регулюючих суб'єктів, зокрема Національного банку України.

Голова Школи Віталій Найда зазначив, що основою недопущення шахрайства у фінансовій сфері є підвищення обізнаності про проблеми та потенційні ризики в цій сфері. Він також проінформував присутніх представників системи БПД про діяльність Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, в якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем.

У зустрічі взяли участь курсанти-клініцисти відділення Юридичної клініки ХНУВС у м. Вінниця, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти університету. Вони ставили запитання щодо перспектив виховання фінансової свідомості, особливостей шахрайства у фінансовій сфері в умовах воєнного стану тощо.

ВЗГ ХНУВС