У межах підписаного договору про співпрацю між Харківським національним університетом внутрішніх справ і Кам'янець-Подільським територіальним центром соціального обслуговування «Турбота» відбулася робоча зустріч керівника Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС Олександра Марунчака з представницею Центру Інною Горчинською. Вона безпосередньо займається реабілітацією ветеранів, допомагає максимально соціально адаптуватись учасникам бойових дій, які отримали поранення.

Під час зустрічі Інну Горчинську цікавив алгоритм освітнього процесу в Автошколі, порядок подання необхідних документів для осіб, якими опікується Центр. Олександр Марунчак розповів, що в Автошколі пропонують доступну інфраструктуру, навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально за зручним графіком, можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі, практичні заняття на сертифікованих автомобілях із ручним керуванням, підтримку й консультування від досвідчених інструкторів, які пройшли додаткові курси.

Майбутні водії будуть мати можливість пройти курси підготовки категорії «B». Навчання відбувається в межах проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю», який є частиною Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору України та ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів», що реалізується МВС України.

ВЗГ ХНУВС