Команда учасників Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ у складі курсанта 2 курсу факультету № 3 Руслана Салогуба і першокурсників факультету № 2 Олександра Тарабанова та Мілєни Цвєткової продовжує реалізацію власного соціального проєкту. Він складається з серії тренінгів та заходів, спрямованих на підвищення правової обізнаності студентсько-курсантської молоді та учнів старших класів закладів загальної середньої освіти м. Вінниця. Соціальний проєкт проходить у межах Міжнародної програми Upshift, яку в Вінницькій області реалізовує ГО «ВільнОсвіта» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Бельгії.

У межах соціального проєкту відбувся п'ятий тренінг на тему «Кохання вічне, але знати юридичні особливості шлюбу не завадить». Експерткою виступила головна юристка сектору «Вінницьке бюро правничої допомоги № 1» Вінницького відділу надання безоплатної правничої допомоги Центрально-Західного управління надання безоплатної правничої допомоги Вікторія Прилуцька.

У тренінгу взяли участь курсанти та курсантки Харківського національного університету внутрішніх справ, студенти та студентки Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д. К. Заболотного, Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна», Фахового коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту, Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича, Вінницького навчально-наукового інституту економіки Західноукраїнського національного університету, Вінницького ліцею № 7 ім. Олександра Сухомовського, Вінницького ліцею № 4 ім. Д. І. Мєнделєєва, Вінницького торговельно-економічного інституту.

Вікторія Прилуцька розповіла про порядок укладення та розірвання шлюбу, особливості укладання шлюбного договору, поділ майна подружжя, права дітей під час розлучення батьків, стягнення аліментів на утримання дитини з батьків та з повнолітніх дочки, сина на утримання батьків.

Курсанти-організатори проєкту ознайомили присутніх на тренінгу учнів закладів загальної середньої освіти Вінниччини та здобувачів вищої освіти з перевагами навчання у ХНУВС, спеціальностями, за якими готують фахівців. Вони також акцентували увагу представників громадськості на роботі Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, в якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем. Курсанти зазначили, що з метою психологічної та соціальної адаптації ветеранів війни в університеті проходять щотижневі заняття спортом.

Усі учасники отримали сертифікати, що засвідчують успішне проходження тренінгу.

ВЗГ ХНУВС