Курсанти факультетів №2 та №3 Руслан Салогуб, Олександр Тарабанов і Мілєна Цвєткова, які є учасниками Школи наукового лідерства ХНУВС, продовжують реалізацію власного соціального проєкту – інтерактивного курсу «WEEKLY». Соціальний проєкт проходить у межах міжнародної програми Upshift, яку в Вінницькій області реалізовує ГО «ВільнОсвіта» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Бельгії.

Експертами чергового тренінгу, що пройшов на тему «Учасником ДТП може стати кожен: що робити?», виступили діючий адвокат, професор кафедри оперативно-розшукової діяльності та розкриття злочинів факультету №2, доктор юридичних наук, професор Михайло Грібов та ад'юнкт відділу організації освітньо-наукової підготовки ХНУВС, капітан поліції Дмитро Здорик.

У тренінгу взяли участь курсанти та курсантки Харківського національного університету внутрішніх справ, студенти та студентки Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Вінницького медичного коледжу ім. акад. Д. К. Заболотного, Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна», Фахового коледжу економіки і права Вінницького кооперативного інституту, Вінницького фахового коледжу мистецтв ім. М. Д. Леонтовича, Вінницького навчально-наукового інституту економіки Західноукраїнського національного університету, Вінницького ліцею №7 ім. Олександра Сухомовського, Вінницького ліцею №4 ім. Д. І. Менделєєва, Вінницького торговельно-економічного інституту.

Експерти в інтерактивній формі розповіли про сутність дорожньо-транспортних пригод, їх класифікацію, учасників кримінального провадження, алгоритм дій під час дорожньо-транспортної пригоди, роль захисника у кримінальному провадженні. Також експерти звернули увагу присутніх на статистичні дані, дали поради та настанови щодо керування транспортними засобами.

Наприкінці тренінгу курсанти ознайомили учасників із перевагами навчання у Харківському поліцейському виші, спеціальностями, за якими готують фахівців. Присутні представники громадськості дізналися про роботу Автошколи для осіб з інвалідністю ХНУВС у м. Кам’янець-Подільський, в якій учасники бойових дій, що отримали інвалідність, мають можливість пройти курс навчання на категорію «В» або підвищити рівень безпечного керування автомобілем. Курсанти зазначили, що з метою психологічної та соціальної адаптації ветеранів війни для них в університеті проходять щотижневі заняття спортом. Учнів шкіл ознайомили з особливостями вступу в Ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України, створених для дітей військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони для продовження навчання у 10-11 класах.

Представники громадської організації «ВільнОсвіта» та UNICEF, які взяли участь у декількох тренінгах команди ХНУВС, зазначили, що проєкт курсантів університету отримує виключно позитивні відгуки учасників, що свідчить про високий рівень його організації та ефективність проведених занять.

ВЗГ ХНУВС