День вишиванки – не офіційне й відносно молоде, проте одне з улюблених народних свят в Україні. Цього дня заведено одягати національне вбрання, куди б не довелося йти – на роботу, на зустріч із друзями чи деінде. Одягати вишиванку для українців – це оберігати, вірити, чекати.

Напередодні Дня вишиванки, який відзначають щороку в третій четвер травня, кураторка 102, доцентка кафедри українознавства факультету № 2 Вікторія Перцева провела в онлайн-форматі виховну годину. Курсанти згадали історію української вишиванки, поділилися давніми традиціями вишивання своїх регіонів, подискутували про її значення у житті сучасних українців.

Вікторія Перцева наголосила, що вишиванка – це наші національний символ і генетичний код, традиція та історія. У часи війни – ще й надійна броня, не дарма ж кажуть про орнамент на військовому пікселі – незламний символ національної свідомості, ідентичності, єдності та майбутньої Перемоги українського народу.

Бережімо вишивану сорочку, бережімо Україну і славимо наших захисників і захисниць за можливість бути незалежними й вільними.

ВЗГ ХНУВС