У Харківському національному університеті внутрішніх справ продовжується реалізація спільного з ГУНП у Вінницькій області проєкту «Кадетський корпус поліції», в межах якого проводяться як теоретичні заняття, так і практичні майстер-класи для школярів, які вирішили в майбутньому пов’язати своє життя зі службою в підрозділах Національної поліції України. Щосуботи з юнаками та дівчатами проводять заняття досвідчені викладачі вишу – доктори наук, професори, кандидати наук, доценти.

З настановами та порадами до майбутніх вступників закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання звернувся проректор Анатолій Клочко, який закликав молодь старанно вчитися, бути вмотивованими, патріотами своєї держави, знати й цінувати історію України, традиції українського народу, щоб найкраще реалізуватися в майбутній професії.

Кадетів ознайомили з умовами проживання курсантів у гуртожитку, продемонструвати ранковий розпорядок дня: підйом, застилання ліжка, виконання зарядки, підготовку до сніданку тощо. Потім – теоретичні заняття, що допомагають підтягнути знання з профільних для майбутніх вступників предметів. Серед таких – «Історія України», «Іноземна мова», а також спеціалізовані предмети, зокрема, із психологічної підготовки «Основи встановлення психологічного контакту при спілкуванні з громадянами», «Ефективна комунікація. Стресостійкість». Дуже важливою для майбутнього курсанта є фізична підготовка, якій в університеті приділяється багато уваги.

Такі щотижневі заняття допомагають молоді визначитися у своєму професійному виборі, сприяють більш ефективній психологічній та фізичній адаптації до курсантського життя й перших випробувань на стійкість і витривалість першокурсників під час табірного збору.

ВЗГ ХНУВС