Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ольга Кириченко спільно з інспектором сектору реагування патрульної поліції районного управління поліції № 4 Білоцерківського РУП ГУНП у Київській області, старшим лейтенантом поліції Романом Козаком провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 3 на тему «Провадження у справах про адміністративні правопорушення».

Поліцейський роз’яснив загальні засади адміністративної відповідальності в Україні, навів цікаві приклади з особистого практичного досвіду, які ілюстрували особливості притягнення до адміністративної відповідальності в конкретних ситуаціях. Офіцер поліції також наголосив на дотриманні принципів законності та верховенства права під час провадження у справах про адміністративні правопорушення та недопущення порушення прав людини, акцентував увагу на послідовності вчинення визначених у законодавстві адміністративно-процесуальних дій під час складання процесуальних документів.

Наприкінці заняття поліцейський надав вичерпні й розгорнуті відповіді на запитання курсантів. Бінарне заняття було корисним для майбутніх правоохоронців, адже сприяє їх подальшій адаптації до специфіки служби в органах і підрозділах поліції.

ВЗГ ХНУВС