Інспектор секції ювенальної превенції відділу превенції Сумського районного управління поліції ГУНП у Сумській області, лейтенант поліції Данііл Михайлик разом із завідувачкою кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Валентиною Василенко та доцентокою кафедри Тетяною Пономаренко провели бінарно-інтегроване заняття з навчальних дисциплін «Логіка» та «Українська мова професійного спрямування».

Інтегруючи теми «Особливості документування у правничій діяльності» та «Обґрунтування, аргументація і доведення», лектори поєднали теоретичні знання з практичними аспектами професійної діяльності, що дозволить майбутнім юристам краще підготуватися до реальних умов праці. Документування є складним і відповідальним процесом, невідʼємною частиною правничої діяльності, оскільки забезпечує офіційне фіксування та зберігання правових фактів, дій і рішень. Уміння обґрунтовувати, аргументувати і доводити точку зору є запорукою особистісного розвитку, ефективної комунікації, переконливості, розвитку критичного мислення, захисту власних інтересів, успіху у науковій і професійній діяльності.

Під час заняття учасники обговорили особливості роботи відділу ювенальної превенції та поліції в умовах воєнного стану, а також особливості взаємодії із різними віковими та соціальними категоріями громадян.

Умови сучасного світу створюють додаткові виклики та перспективи для вдосконалення процесу документування у правничій діяльності. Вони вимагають від фахівця розвинених hard та soft skills, вміння аналізувати ситуації з різних точок зору, оцінювати докази, розпізнавати логічні помилки та приймати обґрунтовані рішення. Цьому сприяють бінарні та інтегровані навчальні заняття.

Сумська філія ХНУВС