Помічниця ректора з гендерних питань, кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан провела зустріч із представниками структурних підрозділів Харківського національного університету внутрішніх справ з метою залучення працівників і здобувачів освіти університету до участі у наукових та освітніх міжнародних проєктах Горизонт Європа та Еразмус+. В університеті систематично здійснюється проєктна діяльність, тому надзвичайно важливим є створення внутрішньої мережі проєктних розробників.

На прикладі вже імплементованих проєктів за напрямами Жан Моне, КА2 Програми Еразмус+ та Горизонт Європа Оксана Цукан структурувала роботу над проєктом – від розробки ідеї до фінальної стадії. Учасники й учасниці заходу отримали відповіді на такі запитання, як робота з проєктними заявками і сайтом проєкту; формування проєктної команди та обрання країн-партнерів; проведення проєктних заходів задля розповсюдження результатів і впливу на цільову групу, формування бюджету проєкту тощо.

Під час зустрічі було приділено увагу як успішним кейсам розробки і подання грантових заявок на прикладі особистого досвіду Оксани Цукан, так і порадам задля уникнення типових помилок на шляху проєктного імплементування.

Після доповіді та презентації на тему «Проєкти Програми ЄС Еразмус+ напряму ім. Жана Моне: як підготувати проєктну заявку» було надано відповіді на запитання учасників зустрічі, серед яких – важливі аспекти підготовки проєктних заявок за програмами, узгодження можливостей для спільної роботи та визначення подальших напрямів функціонування внутрішньої мережі проєктних розробників з числа керівництва, науково-педагогічних та наукових працівників ХНУВС. Захід був організований відділом міжнародного співробітництва за модерації начальниці відділу, кандидатки юридичних наук, доцентки Тетяни Матюшкової.

Ознайомитися з актуальними можливостями участі у міжнародних заходах можна на сторінці університетського вебсайту «Міжнародне співробітництво – Оголошення» (https://www.univd.edu.ua/uk/posts).

ВЗГ ХНУВС